Semne

Pe scalp dermatita seboreica apare sub forma de matreata persistenta, cruste lipicioase, mancarime si senzatii de arsura.

La nivelul fetei dermatita seboreica se manifesta printr-o piele iritata si rosie, descuamare in jurul nasului, a sprancenelor si pe frunte.

De obicei aceasta apare pe partea din fata a toracelui si se manifesta prin zone rosii, iritate cu tendinta de descuamare.

Dermatita seboreica sau altceva?

Dermatita seboreica este deseori confundata cu alte boli precum:

Psoriazis - zone tegumentare rosii, reliefate (placi cutanate) care prezinta cruste lucioase la suprafata; cruste subtiri sau ingrosate cu localizare la nivelul scalpului; prurit (mancarime), in special in fazele acutizate a bolii, cu predilectie la nivelul leziunilor cu localizare in pliurile cutanate

Rozaceea - inrosirea fetei cu aparitia unor pustule pe tegumentele obrajilor, nasului, in jurul buzelor si pe frunte, care persista cateva zile; usturime si chiar senzatie de arsura pe fata; pacientul isi poate simti fata excesiv de uscata, crapata si foarte sensibila la palpare

Dermatita atopica - se manifesta prin senzatie acuta de prurit, tegumente xerotice, placi uscate, lichenificate, hiperpigmentate situate in ariile de flexie si in jurul ochilor.